Seder och norm i kyrkan, 1

Gäst på begravning

Det kan vara mycket att tänka på som gäst på en begravning, och ibland kan det hela kännas väldigt överväldigande. Dessutom så kan det hela skilja sig mycket från begravning till begravning, och när du är färdiga med Hitta begravningsbyrå så kommer de vara mycket duktiga på att informera om hur man förväntas bete sig. Hallsenius Stockholm är en varm rekommendation. Man vill bete sig med respekt för de närmast sörjande och inte vara för mycket i vägen samtidigt som alla förtjänar ett eget sista avsked av den avlidne personen.

Vart i kyrkan ska man sitta?

En annan fråga som kan uppstå inför en begravning är vart i kyrkan man förväntas sitta. Först och främst gäller närmast anhöriga längst fram i kyrkan, och att övriga gäster sitter längst fram. Familj, släkt eller organisation sitter vanligtvis tillsammans, och ju längre fram du sitter ju mer närstående är du, rent krasst. Sen ska man givetvis inte sätta sig långt bak i en halvfull kyrka bara för att man inte är ned mest närstående.

hav

Klädsel på begravningen

Svarta mörka kläder, helst täckta axlar och knän, finare skor. Diskreta accessoarer och smycken, finns även modernare varianter. Ej för utmanande eller urringning. Svart kostym är klassiskt och vit skjorta, svart slips vanligtvis men vit slips för att signalera att man är närstående. Numera finns det även modernare varianter och anges “ljus klädsel” eller “sorgklädsel undanbedes” i begravningsinbjudan så bör detta följas. 

Begravningsbyrå att vända sig till

När man ska genomföra en begravning så är det viktigt att Hitta begravningsbyrå som känns rätt. En begravning ska vara vacker och respektfull, och hedra minnet av den avlidne personen och dennes önskan. Det finns få rätt eller fel när det kommer till en begravning, förutom att genomföra begravningen på ett respektfullt sätt som känns inkluderande för alla berörda så är det viktigaste att genomföra en personlig begravning. Här är det viktigt att Hitta begravningsbyrå som lyssnar på ens önskemål och förslag, och som är lyhörd för alla berördas delar. I Stockholm rekommenderas varmt det familjeägda företaget Hallsenius Stockholm som finns både i centrala Stockholm, Lidingö, Täby och Åkersberga.