När döden väl är framme

Döden – det är ju så fruktansvärt hemskt och tråkigt. Det är så avgrundslöst smärtsamt och många gånger känns döden så fruktansvärt orättvist. Varför just han? Varför just min kompis? Varför min älskade hund? Det är frågor som många personer någon gång i livet ställer sig. Grubblar över eller inte ens orkar tänka på. För svårt sjuka människor kan döden ibland kännas som en lättnad, ett slut på deras smärta och lidande, men för de flesta andra människor så känns döden precis tvärtom. Döden känns som det fruktansvärda mörka som man vill undvika till varje pris. Helst låtsas om att den inte ens existerar, som att man själv och alla man håller kära kommer få leva ett evigt liv. 

Många vill inte tänka på döden överhuvudtaget, än mindre faktiskt prata om döden. Men för mig så känns döden viktig att prata om, åtminstone stundtals. Dels för att döden drabbar oss alla på flera olika sätt och nivåer och det är något vi inte kan ignorera för all framtid. Men även för att när döden väl är här, hur mycket vi än önskar att den inte vore det, så måste livet få ett värdigt avslut. Vi kan sällan påverka döden, men vi kan påverka hur vi tar avsked av våra nära och kära och alla förtjänar att få en värdig begravning.

När någon man håller kärt går bort så är det självklart dock svårt att orka tänka på en begravning och hur en begravning ska administreras. Det är ju så mycket olika saker som ska fixas och så mycket att tänka på, och det är ju så fruktansvärt svårt att orka. Just därför rekommenderar jag alla varmt som ska anordna en begravning att anställa en trygg och personlig begravningsbyrå som kan fixa allt det där man själv inte orkar göra. När en av mina nära gick bort förra vintern så anlitade vi begravningsbyrån Klarahill efter varma rekommendationer och jag måste säga att jag är riktigt nöjd. Det kändes verkligen som att de bemötte alla våra önskemål och krav riktigt bra och begravningen blev precis så personlig som vi hade önskat.

Om någon av dina nära eller kära går bort så rekommenderar jag dig varmt att anlita Klarahill och få det där personliga avskedet som vi alla önskar att få. Är det något mer ni undrar så är jag säker att de kan besvara alla era frågor. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *