Gäst på begravning

Att tänka på som gäst på begravning

Det är ofta många frågor som uppstår när man ska gå på en begravnings, speciellt jobbigt och nervöst kan det vara om det är den första begravningen man går på. Alla gäster vill uppföra sig med respekt för såväl den avlidne som för den avlidnes familj och närstående, men det kan vara svårt att veta exakt hur man uppför sig rätt. Handlar det om en kyrklig begravning så behöver man även tänka på hur man beter sig i en kyrka. Det är svårt att säga exakt hur man ska bete sig på en begravning men nyckelordet brukar vara att bete sig med respekt. Att ta det säkra före det osäkra, visa sitt stöd för de anhöriga men att hålla samtalstonen låg och med en mer formell framtoning – åtminstone under själva begravningsceremonin. Begravningsceremonin följs ofta av en minnesstund, och där blir tonen högre och samtalen går från kortfattade med formell framtoning till muntra anekdoter och vardagsberättelser om den avlidne. 

begravning

Hur man ska klä sig på begravning

Ett relevant sätt att visa hänsyn och respekt genom är att klä sig på rätt sätt. Om inget annat nämns i inbjudan så är det klassiska begravningskläder som gäller. Förr innebar det en svart kostym för män, idag går det däremot ligga bra med en kostym i en mörk baston tillsammans med en vit skjorta. Gäster på begravningen har en svart slips, närmast sörjande män bär traditionellt en vit slips. Kvinnors klädsel ska också gå i mörka toner, och inte vara för avslöjande. Om inbjudan nämner “sorgklädsel undanbedes” så ska man klä sig i ljusa, men diskreta, kläder. Barn ska alltid ha på sig sina finkläder.

En personlig begravningsbyrå

Om du söker en personlig och familjär begravningsbyrå för begravning Huskvarna så bör du vänta dig till Lindströms Begravningsbyrå i Huskvarna. De hjälper dig med allt som rör begravning och dödsfall, och mottar dig med öppna armar mitt i en period av livet av sorg och mörker. Lindströms Begravningsbyrå tar hand om allt det praktiska och låter dig fokusera på det viktigaste. Lindströms Begravningsbyrå är en del av Klarahills nätverk av lokala begravningsbyråer och erhåller samma höga service som resterande ställen.