Att planera för hela livet

Vi är många som älskar att planera roliga saker här i livet – resor, aktiviteter och att spendera kvalitetstid med de vi håller kärt. Den kan även vara planering i form av mål, drömmar och framtidsvisioner. Däremot är det få som planerar för allt det där som är mindre roligt, det vi helst undviker att tänka på. Att planera för hela livet innebär även att vi bör planera för vad som händer när vi blir svårt svårt sjuka, gamla eller när livet tar slut – hur sorgligt det än låter. Genom att planera vad som händer med en och ens nära och kära i de skeendena av livet kan man slappna av och njuta av livet man lever nu, när man vet att inga frågetecken kring saker man tycker är viktigt återstår. Det kan vara svårt att hålla koll på de juridiska bitarna, och därför är det smidigt att ta hjälp av en byrå som arbetar med familjejuridik.

När du inte klarar av att ta beslut själv längre

Många har nog någon gång funderat över vad som kommer hända med en efter att man dött, vem som kommer ta hand om en och vem som är ansvarig för att allt sköts rätt. Det färre däremot funderar över är vem som kommer ta hand om en och se till att allt sköts rätt när man inte längre är i skede att göra det själv – på grund av ett svårt sjukdomstillstånd till exempel. Med en framtidsfullmakt kan man själv bestämma vem som kommer ta beslut åt en den dagen man inte längre klarar av det själv. 

Försäkra dig om vad som händer efter att du dör

Ett testamente ger en oersättlig trygghet över vad som händer efter att du dött, och att du själv får bestämma vem som ärver vad. Ett testamente gör även livet lättare för dina anhöriga den dagen de står översköljda i sorgen över din bortgång, och minskar mängden jobbiga beslut som behöver tas. Lika viktigt som det är att man får leva sitt liv på det sättet man vill, lika viktigt är det att ens sista avsked till sina nära och kära blir som man önskar. Genom att skriva ett testamente kan man även försäkra sig om att de man håller kärt klarar sig den dagen man inte längre finns här. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *